Noutati

Automotive Market: growth in all five European Major Markets

The positive trend in the European auto market also continued in August, the thirteenth consecutive month of growth in registrations, with 904,509 vehicles registered, equal to +20.7% compared to the figure of 749,388 in August 2022 (but still -16% compared to August 2019). In the first eight months, the positive balance is +17.9% with 8,516,943 registrations, compared to 7,226,618 in January-August 2022 (-21.4% compared to the same period in 2019). The following findings stem from the most recent survey conducted by UNRAE (National Union of Foreign Motor Vehicle Representatives).

In the month of August, all five Major Markets grew:  Italy recorded +11.9%, but Germany had the best performance with +37.3%, followed by the United Kingdom with +24.4%, and France at +24.3%. Finally, Spain ended with +7.8%. In the first eight months, however, the most significant growth was in Spain with +20.5%, followed by Italy with +20.2%, the United Kingdom with +20.0%, France with +16.6% and Germany with +16.5%. In terms of number of registrations, Italy occupies fourth place, both in August and over the eight months.

As regards ‘plug-in’ cars (ECV), the Italian market in August still stands out as bringing up the rear among the five markets, with a partially recovering share of 9.1% in total, i.e. 5.0% for BEVs (Battery Electric Vehicle) and 4.1% for PHEVs (Plug In Hybrid), very different from Germany (BEV at 31.7% and PHEV at 5.3%, with these in sharp decline due to the exclusion from incentives starting in January), but also from France (BEV 17.3% and PHEV 8.4%), the United Kingdom (BEV 20.1% and PHEV 7.7%), and Spain (BEV 6.4% and PHEV 6.0%). In the total European market in August, BEVs amounted to 21.7% (+8.7 points) while PHEVs were at 7.5% (-0.8 points).

The picture was also the same in the first eight months, where Italy is last with a share of BEVs at 3.9% and PHEVs 4.6%, while in Germany BEVs are at 18.6% and PHEVs at 5.6 %, in France BEVs 15.4% and PHEVs 8.9%, in the United Kingdom BEVs 16.4% and PHEVs 6.8%, and in Spain BEVs 4.8% and PHEVs 6.3%. In the total European market, BEVs have a 15.1% market share (+3.5 points) and PHEVs 7.4% (-0.9 points).

Even the most conservative estimates indicate that by 2040, approximately three-quarters (75%) of new car sales worldwide will be fully electric. The way forward is therefore clear.

To find out more,download the full press release >

 

VIASAT GROUP TRECE PRINTR-UN PROCES DE REBRANDING

 

 VIASAT GROUP TRECE PRINTR-UN PROCES DE REBRANDING

DUPĂ ACHIZIȚIA DE CĂTRE TARGA TELEMATICS

 

Targa Telematics, unul dintre cei mai importanți jucători globali din domeniul IoT și dezvoltarea de soluții și platforme digitale pentru mobilitatea conectată, a prezentat rebranding-ul subsidiarei sale, Viasat Group, după finalizarea achiziției în mai 2023.

Obiectivul redefinirii logo-ului și actualizarea imaginii coordonate – care trebuie să se alinieze cu cele ale Targa Telematics, menținând totuși o legătură stilistică cu trecutul – este de a face ca toate partile interesate și clienții să perceapă puternica sinergie creată prin achiziție și evoluția simultană a Viasat Group în noul său context, confirmându-și poziția de lider la nivel european pe piața mobilității inteligente.

„Am decis, în acest context, să menținem principalele aspecte de recunoaștere ale mărcii Viasat, pentru a valorifica recunoașterea sa bine stabilită în piețele de referință în care compania operează de mulți ani”, a declarat Elena Bellini, Head of Marketing la Targa Telematics și Viasat Group. „Noul logo este mai contemporan și este conceput într-o viziune comună cu Targa Telematics pentru o creștere durabilă și de lungă durată”.

Achiziția a creat unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul telematicii la nivel european, distins prin prezența puternică în opt țări europene cheie: Italia, Portugalia, Spania, Franța, Marea Britanie, Belgia, Polonia și România, precum și o companie în Chile.

 

Despre Targa Telematics

 

Targa Telematics este unul dintre principalii jucători globali din domeniul IoT, și dezvoltă soluții și platforme digitale pentru mobilitatea conectată. De peste 20 de ani, compania aduce pe piață o gamă de soluții tehnologice telematice, platforme IoT și mobilitate inteligentă pentru companiile de închirieri pe termen scurt și lung, companiile financiare și flotele mari, de la telematica pentru asigurări la gestionarea activelor și a flotelor, de la diagnosticarea la distanță și telemetria vehiculelor, vehicule profesionale și de construcții, până la gestionarea vehiculelor aeroportuare. În urma achiziției grupului Viasat  – finalizată în 2023 – Targa Telematics și-a consolidat prezența pe piețele europene – datorită unei prezențe puternice în țări precum Italia, Marea Britanie, Franța, Spania, Portugalia, Belgia, Polonia și România – precum și în Chile. Compania este capabilă să lucreze la proiecte la nivel internațional cu echipe locale dedicate. Targa Telematics participă la Pactul Global al Națiunilor Unite și aderă la abordarea sa bazată pe principii pentru afaceri responsabile.

Pentru mai multe informații: www.targatelematics.com

 

Despre Viasat Systems

Viasat Systems operează inca din 2001 în domeniul gestionării flotelor auto și, din 2017, a extins portofoliul său de servicii și în sectorul asigurărilor, cu o concentrare geografică pe piețele din România.

Pentru mai multe informații: www.viasatsystems.ro

 

TARGA TELEMATICS 

Elena Bellini, Head of Marketing, Mobil +39 335 135 1277, elena.bellini@targatelematics.com

Susanne Furini, Communication Manager, Mobil +39 345 7274925, susanne.furini@targatelematics.com

 

 

 

TARGA TELEMATICS ACHIZIȚIONEAZĂ GRUPUL VIASAT

 

 

 

TARGA TELEMATICS ACHIZIȚIONEAZĂ GRUPUL VIASAT: UN NOU LEADER EUROPEAN ÎȘI FACE APARIȚIA ÎN DOMENIILE INTERNET OF THINGS (IoT) ȘI SMART MOBILITY

 

Targa Telematics își consolidează în continuare poziția de lider pe piața italiană și europeană, extinzându-și gama de tehnologii inovatoare local și internațional.

Nicola De Mattia (CEO Targa Telematics) a declarat: „Tranzacția permite grupului să facă un pas important în ceea ce privește dimensiunea și prezența internațională”.

Targa Telematics Spa, o companie de tehnologie specializată în dezvoltarea de soluții IoT și platforme digitale pentru mobilitatea conectată a semnat un acord pentru achiziția 100% capital social al Viasat Group Spa (“Viasat Group”).

Tranzacția se așteaptă să fie complet încheiată  în primul semestru al anului 2023, până atunci urmând să obțină autorizările necesare din partea  autorităților competente: Golden Power (în Italia și în Spania) și aprobarea din partea Autorității Antitrust. 

Viasat Group reprezintă excelența italiană în domeniul tehnologiei aplicate în industria auto. De-a lungul anilor, s-a impus ca unul dintre liderii europeni în furnizarea de servicii și soluții de info – telematică prin satelit și IoT pentru securitatea și protecția persoanelor, vehiculelor și bunurilor.

Această tranzacție va marca nașterea unui jucător global în domeniile IoT, a soluțiilor și serviciilor digitale pentru mobilitatea conectată. Targa Telematics va fi prezentă în țări europene cheie: Italia, Portugalia, Spania, Franța, Belgia, Polonia și România, dar și în Marea Britanie și Chile.

Urmare a achiziției Viasat Group, Targa Telematics, companie italiană care operează deja internațional cu birouri în Marea Britanie, Spania, Franța și Portugalia, își va consolida poziția de lider pe piața italiană, accelerându-și expansiunea și în Europa, având încă de la început capabilitatea de a implementa o gamă largă de tehnologii inovatoare pentru proiecte globale.

În contextul acestor proiecte internaționale, Targa Telematics va beneficia de un sprijin local puternic și dedicat în diferite țări pentru a oferi clienților servicii la cele mai înalte standarde, sprijin care include în mare parte grupuri multinaționale active în domeniul mobilității, precum și în alte sectoare ale pieței.

„Suntem entuziasmați să ne alăturăm Viasat Group, o companie de prestigiu, un exemplu antreprenorial virtuos, care ne va permite să facem un pas important în ceea ce privește dimensiunea, acoperirea internațională și extinderea în zone cheie ale pieței. Acestea sunt elemente cruciale în consolidarea poziționării noastre competitive și oferirea unei game largi de servicii în domeniul mobilității inteligente pentru proiecte cu extindere internațională”, a mai spus Nicola De Mattia, CEO Targa Telematics, completând: „Aceasta este prima tranzacție de dimensiuni semnificative finalizată de operatorii din industria noastră și vizează o consolidare tangibilă a pieței. Coordonarea puternică dintre echipe și sinergia dintre know-how și cele mai noi tehnologii ale ambelor companii ne vor permite să ne consolidăm încă o dată rolul de jucători cheie în dezvoltarea mobilității viitorului”.

„Această tranzacție cu Targa Telematics, o companie inovatoare în tehnologie și lider în domeniu, este o recunoaștere importantă a valorii stabilite de-a lungul timpului a Grupului Viasat”, a adăugat Domenico Petrone, Președinte și CEO la Viasat Group Spa, subliniind că „Parteneriatul cu Targa Telematics este cea mai bună strategie pentru a deschide orizonturi noi și mai largi atât pentru businessul companiei, cât și pentru oamenii care își desfășoară activitatea în aceste companii cu mare profesionalism. De precizat însă ca Planificarea și producția echipamentelor electronice, precum și dezvoltarea hardware și software legată de Waste Management nu fac parte din achiziție”.

DESPRE TARGA TELEMATICS

Targa Telematics este o companie IT cu peste 20 de ani de experiență în domeniul Connected Vehicles și oferă soluții de tehnologie telematică, mobilitate inteligentă și platforme digitale IoT pentru operatorii de mobilitate. Deservește companii de închiriere pe termen scurt și lung, companii financiare și flote mari, variind de la telematica de asigurări la gestionarea activelor și a flotei, de la diagnosticarea și telemetria de la distanță a vehiculelor, vehiculelor profesionale și de construcții, până la gestionarea vehiculelor aeroportuare. În 2022, Targa Telematics a înregistrat o cifră de afaceri de 56 de milioane de euro, are 160 de angajați și peste 950 de clienți. Targa Telematics este un participant al Pactului Global al Națiunilor Unite și aderă la abordarea bazată pe principii pentru afaceri responsabile.

Detalii pe: www.targatelematics.com

TARGA TELEMATICS    

Elena Bellini, Head of Marketing, Mobile 39 335 135 1277 elena.bellini@targatelematics.com   
Susanne Furini, Communication Manager, Mobile +39 345 7274925 susanne.furini@targatelematics.com

Barabino & Partners UK   

Giuliana Patrone, Tel.: 0044 (0)20 7152642 g.patrone@barabino.co.uk   
Camilla Giacomelli, Tel.: 0044 (0)7570 561 249 c.giacomelli@barabino.co.uk

asdsadasdsdasdaasdadsadsasdasd