TARGA TELEMATICS ACHIZIȚIONEAZĂ GRUPUL VIASAT: UN NOU LEADER EUROPEAN ÎȘI FACE APARIȚIA ÎN DOMENIILE INTERNET OF THINGS (IoT) ȘI SMART MOBILITY

 

Targa Telematics își consolidează în continuare poziția de lider pe piața italiană și europeană, extinzându-și gama de tehnologii inovatoare local și internațional.

Nicola De Mattia (CEO Targa Telematics) a declarat: „Tranzacția permite grupului să facă un pas important în ceea ce privește dimensiunea și prezența internațională”.

Targa Telematics Spa, o companie de tehnologie specializată în dezvoltarea de soluții IoT și platforme digitale pentru mobilitatea conectată a semnat un acord pentru achiziția 100% capital social al Viasat Group Spa (“Viasat Group”).

Tranzacția se așteaptă să fie complet încheiată  în primul semestru al anului 2023, până atunci urmând să obțină autorizările necesare din partea  autorităților competente: Golden Power (în Italia și în Spania) și aprobarea din partea Autorității Antitrust. 

Viasat Group reprezintă excelența italiană în domeniul tehnologiei aplicate în industria auto. De-a lungul anilor, s-a impus ca unul dintre liderii europeni în furnizarea de servicii și soluții de info – telematică prin satelit și IoT pentru securitatea și protecția persoanelor, vehiculelor și bunurilor.

Această tranzacție va marca nașterea unui jucător global în domeniile IoT, a soluțiilor și serviciilor digitale pentru mobilitatea conectată. Targa Telematics va fi prezentă în țări europene cheie: Italia, Portugalia, Spania, Franța, Belgia, Polonia și România, dar și în Marea Britanie și Chile.

Urmare a achiziției Viasat Group, Targa Telematics, companie italiană care operează deja internațional cu birouri în Marea Britanie, Spania, Franța și Portugalia, își va consolida poziția de lider pe piața italiană, accelerându-și expansiunea și în Europa, având încă de la început capabilitatea de a implementa o gamă largă de tehnologii inovatoare pentru proiecte globale.

În contextul acestor proiecte internaționale, Targa Telematics va beneficia de un sprijin local puternic și dedicat în diferite țări pentru a oferi clienților servicii la cele mai înalte standarde, sprijin care include în mare parte grupuri multinaționale active în domeniul mobilității, precum și în alte sectoare ale pieței.

„Suntem entuziasmați să ne alăturăm Viasat Group, o companie de prestigiu, un exemplu antreprenorial virtuos, care ne va permite să facem un pas important în ceea ce privește dimensiunea, acoperirea internațională și extinderea în zone cheie ale pieței. Acestea sunt elemente cruciale în consolidarea poziționării noastre competitive și oferirea unei game largi de servicii în domeniul mobilității inteligente pentru proiecte cu extindere internațională”, a mai spus Nicola De Mattia, CEO Targa Telematics, completând: „Aceasta este prima tranzacție de dimensiuni semnificative finalizată de operatorii din industria noastră și vizează o consolidare tangibilă a pieței. Coordonarea puternică dintre echipe și sinergia dintre know-how și cele mai noi tehnologii ale ambelor companii ne vor permite să ne consolidăm încă o dată rolul de jucători cheie în dezvoltarea mobilității viitorului”.

„Această tranzacție cu Targa Telematics, o companie inovatoare în tehnologie și lider în domeniu, este o recunoaștere importantă a valorii stabilite de-a lungul timpului a Grupului Viasat”, a adăugat Domenico Petrone, Președinte și CEO la Viasat Group Spa, subliniind că „Parteneriatul cu Targa Telematics este cea mai bună strategie pentru a deschide orizonturi noi și mai largi atât pentru businessul companiei, cât și pentru oamenii care își desfășoară activitatea în aceste companii cu mare profesionalism. De precizat însă ca Planificarea și producția echipamentelor electronice, precum și dezvoltarea hardware și software legată de Waste Management nu fac parte din achiziție”.

DESPRE TARGA TELEMATICS

Targa Telematics este o companie IT cu peste 20 de ani de experiență în domeniul Connected Vehicles și oferă soluții de tehnologie telematică, mobilitate inteligentă și platforme digitale IoT pentru operatorii de mobilitate. Deservește companii de închiriere pe termen scurt și lung, companii financiare și flote mari, variind de la telematica de asigurări la gestionarea activelor și a flotei, de la diagnosticarea și telemetria de la distanță a vehiculelor, vehiculelor profesionale și de construcții, până la gestionarea vehiculelor aeroportuare. În 2022, Targa Telematics a înregistrat o cifră de afaceri de 56 de milioane de euro, are 160 de angajați și peste 950 de clienți. Targa Telematics este un participant al Pactului Global al Națiunilor Unite și aderă la abordarea bazată pe principii pentru afaceri responsabile.

Detalii pe: www.targatelematics.com

TARGA TELEMATICS    

Elena Bellini, Head of Marketing, Mobile 39 335 135 1277 elena.bellini@targatelematics.com   
Susanne Furini, Communication Manager, Mobile +39 345 7274925 susanne.furini@targatelematics.com

Barabino & Partners UK   

Giuliana Patrone, Tel.: 0044 (0)20 7152642 g.patrone@barabino.co.uk   
Camilla Giacomelli, Tel.: 0044 (0)7570 561 249 c.giacomelli@barabino.co.uk

asdsadasdsdasdaasdadsadsasdasd