TARGA TELEMATICS DEZVĂLUIE PRIMELE SOLUȚII DE MANAGEMENT AL FLOTEI ÎN URMA ACHIZIȚIEI VIASAT

TARGA TELEMATICS DEZVĂLUIE PRIMELE SOLUȚII DE MANAGEMENT AL FLOTEI ÎN URMA ACHIZIȚIEI VIASAT

Datorită soluțiilor Viasat Fleet Start și Advanced, Targa Telematics își extinde portofoliul de oferte pentru piața de transport și logistică.

Targa Telematics – un jucător de top la nivel mondial în domeniul tehnologiilor dedicate Internet of Things (IoT) și dezvoltării de soluții și platforme digitale pentru mobilitatea conectată, a dezvăluit primele sale soluții după achiziția Viasat.

Viasat Fleet Start și Advanced convertesc datele colectate în timp real de la vehicule, cum ar fi mașinile de pasageri și vehiculele comerciale ușoare, în servicii de management al flotei. Aceste servicii permit reducerea costurilor, îmbunătățirea proceselor, protecția împotriva utilizării neadecvate și chiar a furtului, prin urmărirea vehiculelor furate. De asemenea, permit utilizatorilor să vizualizeze rapoarte despre stilul de condus și accidente. Versiunea Viasat Fleet Advanced include în plus funcțiile de management al întreținerii și monitorizare a consumului de combustibil al flotei și a emisiilor de CO2.

Acestea sunt primele soluții Viasat integrate cu platforma IoT a Targa Telematics, furnizate pe întreaga piață europeană și în Chile. Expansiunea continuă confirmă angajamentul companiei de a-și extinde raza internațională și de a-și consolida prezența pe piețele existente. Viasat Fleet Start și Advanced sunt soluții standard, care nu necesită personalizare specială, asigurând în același timp calitate și uniformitate ridicate. Acest lucru a fost posibil datorită experienței consolidate și capacității companiei de a gestiona volume semnificative de date.

„Viasat Fleet Start și Advanced sunt rezultatul integrării soluțiilor Viasat în platforma tehnologică Targa Telematics”, a declarat Alberto Falcione, Vicepreședinte de Vânzări al Targa Telematics. „Această integrare, realizată în mai puțin de un an de la achiziție, a fost posibilă datorită sinergiei perfecte dintre echipele de vânzări și Go to Market, care au lucrat împreună pentru a oferi o soluție extrem de inovatoare. Pe de o parte, am beneficiat de expertiza în sectoarele de logistică și transport. Pe de altă parte, inovația tehnologică, propulsată de angajamentul continuu față de cercetare și dezvoltare, ne-a permis să îmbogățim permanent soluțiile Viasat cu noi beneficii”.

Soluțiile Fleet Start și Advanced oferă o imagine de ansamblu imediată a flotei, identificând oportunitățile de eficientizare în câteva secunde, prin intermediul unei platforme web; dacă este necesar, fluxurile de date pot fi integrate cu sistemele IT ale clientului sau cu platformele existente, permițând automatizarea activităților și a procesului de facturare. Instalarea dispozitivelor de bord este rapidă și non-invazivă, astfel încât productivitatea flotei să nu fie afectată.

DESPRE TARGA TELEMATICS

Targa Telematics este unul dintre principalii jucători globali în domeniul IoT și în dezvoltarea de soluții și platforme digitale pentru mobilitatea conectată. De peste 20 de ani, compania aduce pe piață o gamă largă de soluții tehnologice telematice, mobilitate inteligentă și platforme IoT adaptate pentru companii de închiriere pe termen scurt sau lung și companii financiare, precum și pentru flote mari, de la telematică de asigurări până la managementul activelor și al flotei (de la diagnosticarea de la distanță și telemetria automobilelor, precum și a vehiculelor profesionale și de construcții, până la gestionarea vehiculelor aeroportuare). În urma achiziției Viasat Group – finalizată în 2023 – Targa Telematics și-a consolidat amprenta pe piețele europene – datorită unei prezențe puternice în țări precum Italia, Regatul Unit, Franța, Spania, Portugalia, Belgia, Polonia și România – precum și în Chile. Compania are abilitatea și expertiza de a lucra la proiecte internaționale apelând la echipe locale dedicate. Targa Telematics aderă la United Nations Global Compact și susține abordarea bazată pe principii pentru afaceri responsabile.

Pentru mai multe informații: www.targatelematics.com

TARGA TELEMATICA

Elena Bellini, Head of Marketing, Mobile 39 335 135 1277 elena.bellini@targatelematics.com

Susanne Furini, manager de comunicare, mobil +39 345 7274925 susanne.furini@targatelematics.com

Barabino & Partners UK

Luciana Ianari, Tel.: 0044 (0)20 71526425 l.ianari@barabino.co.uk

Camilla Giacomelli, Tel.: 0044 (0)7570 561 249 c.giacomelli@barabino.co.uk

asdsadasdsdasdaasdadsadsasdasd