Acasa > Noutăți

TARGA TELEMATICS PUBLICĂ AL DOILEA RAPORT DE SUSTENABILITATE

 

A atins borne importante și și-a definit obiectivele pe termen scurt și mediu

 

Targa Telematics – unul dintre principalii jucători mondiali în domeniul IoT și al dezvoltării de soluții și platforme digitale pentru mobilitatea conectată – și-a publicat cel de-al doilea Raport de Sustenabilitate.

Întocmit conform Standardelor GRI, așa cum prevăd Universal Standard și indicii SASB, Raportul 2023 evidențiază rezultatele obținute de companie în domeniul ESG cu privire la obiectivele identificate anterior și definite pe trei piloni: Oameni, Afaceri și Mediu, asociat cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD), și definește noi obiective pe termen scurt.

Acești trei piloni, strâns dependenți și interconectați, reprezintă bazele Planului de Acțiune pe care Targa Telematics își bazează deciziile și acțiunile investiționale. Pilonii sunt un reper pentru a avea siguranța că fiecare inițiativă întreprinsă are ca scop obținerea unor impact pozitiv ESG măsurabil.

În sprijinul acestui plan ambițios și ca îmbunătățire permanentă a strategiei sale de sustenabilitate, Targa Telematics și-a crescut investițiile cu 80% în 2023 față de anul precedent.  De asemenea, a înființat un Comitet ESG, un comitet intern creat spontan pe o bază orizontală, care urmărește implicarea activă a tuturor managerilor cheie din funcții corporative.

Datorită acestei abordări integrate și structurate, de-a lungul timpului Targa Telematics și-a aliniat planul de afaceri cu planul de dezvoltare durabilă Agenda 2030, urmărindu-și Misiunea de a dezvolta soluții inovatoare IoT și de mobilitate inteligentă care aduc beneficii concrete oamenilor, afacerilor și mediului înconjurător.

Intrând în detaliu, iată principalele obiective atinse pentru fiecare dintre cei trei piloni.

Oameni

În 2023, la nivel de Grup au fost oferite peste 16.500 de ore de formare, în creștere substanțială față de 2022. În special, a fost atins obiectivul extinderii activității de formare pe aproape întreg perimetrul de business Viasat, ajungând la peste 90% dintre angajați.

Conștientă de dificultățile existente și pentru a sprijini accesul femeilor la ocupații legate de disciplinele STEM, compania a acordat o atenție deosebită includerii acestora în procesul de selecție pentru stagiile interne, acoperind 33% din total cu personal feminin.

În plus, compania și-a demonstrat angajamentul de a crește incluziunea de gen în roluri tehnice tipic masculine, ajungând la o cotă de 18,4% femei în totalul noilor angajări.

Pentru a promova dialogul și transparența internă, în 2023 compania a lucrat și la extinderea culturii feedback-ului – un instrument care ajută fiecare angajat să se alinieze mai ușor la obiectivele companiei – în special pentru resursa umană intrată în perimetrul Grupului după achiziția Viasat. Scopul este de a ajunge la 50% dintre angajații implicați până în 2024 și la 70% până în 2025.

Afaceri

Concentrarea pe securitatea datelor a fost întotdeauna un pilon cheie pentru Targa Telematics. Compania a obținut certificarea ISO 27001 în 2023, cu extensiile 27017 (controale de securitate generale pentru utilizatori și furnizori de servicii cloud) și 27018 (prelucrarea datelor personale în cloud). Până în 2024, în urma achiziției Viasat, se urmărește integrarea certificării ISO 27001 și extinderea acesteia la întregul grup, garantând astfel cea mai înaltă calitate pentru sistemul de management al securității informațiilor.

În plus, în cursul anului 2023, Targa Telematics și-a definit Codul de Conduită pentru Furnizori cu scopul de a promova dezvoltarea durabilă și valorile precum demnitatea, sănătatea și egalitatea lucrătorilor, ghidându-și selecția furnizorilor pe baza acestor criterii de calitate. În 2023, 26% dintre furnizorii cu contracte de peste 100.000 EUR au aderat la Cod, iar compania își propune să-l extindă la majoritatea furnizorilor importanți, ca parte a strategiei sale de calitate.

Mediu

De-a lungul ultimilor trei ani, Targa Telematics a implementat mai multe inițiative pentru a reduce impactul asupra mediului și a contribui la mobilitatea durabilă. În 2023, compania a atins obiectivul ESG de a utiliza cel puțin 25% din energia electrică din surse regenerabile (26%). Compania își propune să crească acest procent, vizând cel puțin 55% până în 2026.

Emisiile echivalente de gaze cu efect de seră asociate activităților din 2023 au crescut în virtutea integrării Viasat; cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, prin normalizarea emisiilor globale ale Grupului raportat la numărul de angajați, care a crescut cu 312%, se constată o reducere cu peste 50% a emisiilor pe persoană/an, semn că extinderea afacerii nu a avut un impact semnificativ asupra emisiilor relative, ci mai degrabă a contribuit la eficiența livrării de valoare în ceea ce privește intensitatea emisiei de CO2.

În cele din urmă, odată cu intrarea în vigoare în ianuarie 2023 a Directivei privind Raportarea de Sustenabilitate Corporativă (DRSC) și publicarea Actelor Delegate ale noii Taxonomii

Europene, Targa Telematics se pregătește să respecte cadrul european, punând la dispoziție părților interesate instrumentele necesare evaluării corecte a activității companiei.

„Angajamentul față de sustenabilitate își are rădăcinile în istoria și obiectivele companiei, deci în toate activitățile, domeniile funcționale și strategiile organizaționale gândite pentru a înainta pe acest drum. Tot ce a fost obținut până acum, așa cum este evidențiat în ultimul nostru Raport de Sustenabilitate, este rezultatul muncii determinate și intense în echipă, angajamentului constant și pasiunii pe care toată lumea le depune în fiecare proiect cu dorința de a returna valoarea generată comunităților interesate”, a comentat Nicola De Mattia, CEO Targa Telematics.

 

Ca dovadă a angajamentului companiei față de tematica ESG, trebuie evidențiate două premii importante: Targa Telematics este Sustainability Leader 2024 pentru Il Sole 24 Ore și Statista și obține, pentru al doilea an consecutiv, Medalia de Argint pentru performanța ESG în ratingul Ecovadis.

Raportul de Sustenabilitate 2023 al Targa Telematics este disponibil la

https://www.targatelematics.com/pdf/2023/Sustainability-Report_TargaTelematics_EN.pdf

 

DESPRE TARGA TELEMATICS    

Targa Telematics este unul dintre principalii jucători globali în domeniul IoT și în dezvoltarea de soluții și platforme digitale pentru mobilitate conectată. De peste 20 de ani, compania aduce pe piață o gamă de soluții tehnologice telematice, mobilitate inteligentă și platforme IoT pentru companii de închiriere pe termen scurt și lung, companii financiare și flote mari, de la telematică de asigurări până la managementul activelor și al flotei, de la diagnosticarea la distanță și telemetria autoturismelor, vehiculelor profesionale și de construcții, până la gestionarea vehiculelor aeroportuare. În urma achiziției Viasat Group – finalizată în 2023 – Targa Telematics și-a consolidat amprenta pe piețele europene – datorită unei prezențe puternice în țări precum Italia, Regatul Unit, Franța, Spania, Portugalia, Belgia, Polonia și România – precum și în Chile. Compania poate colabora la proiecte de nivel internațional cu echipe locale dedicate. Targa Telematics ia parte la Pactul Global al Națiunilor Unite și aderă la abordarea sa bazată pe principii pentru afaceri responsabile. 

Pentru mai multe informații: www.targatelematics.com       

TARGA TELEMATICS 

Elena Bellini, Head of Marketing, Mobile +39 335 135 1277 elena.bellini@targatelematics.com  
Susanne Furini, Communication Manager, Mobile +39 345 7274925 susanne.furini@targatelematics.com

Paola Gilardi, Communication Specialist, Mobile +39 342 3970289 paola.gilardi@viasatgroup.it

Barabino & Partners

Linda Basilico, Tel. [+39] 02 72023535 – Mobile [+39] 334 6708127 l.basilico@barabino.it

Luciano Majelli, Tel. [+39] 02 72023535 – Mobile [+39] 335 749 1684 mailto: l.majelli@barabino.it

asdsadasdsdasdaasdadsadsasdasd